Den hyllade showen "Dark Pale"
kommer till China Teatern

10 maj

Jim Gaffigan – Dark Pale

Jim Gaffigan är en sexfaldig Grammy-nominerad komiker, skådespelare, författare, producent, bästsäljande författare, Emmy-vinnande toppartist och multi-platinasäljande artist.

Han är känd över hela världen för sin unka typ av humor, som till stor del kretsar kring hans iakttagelser av livet. Gaffigan kvalar in på topp tio enligt Forbes komedilista 2019, Jim släppte nyligen sin nionde standup-special, Comedy Monster, på Netflix, som hyllades som ”dynamit” och ”hans bästa special” av NY Times. Han belönades också nyligen för att vara den första komikern att nå en miljard streams på Pandora.

Härnäst kommer Gaffigan att ses som huvudrollen i Sci-Fi-dramedin, Linoleum, som kommer att ha premiär på SXSW i år, och kommer att spela som Mr. Smee i Disneys Peter Pan och Wendy, mot Jude Law och Yara Shahidi. Han hördes också nyligen i Disney/Pixars efterlängtade film, Luca, där han spela mot Jacob Tremblay och Maya Rudolph.

På duken inkluderar hans många krediter Three Kings, Super Troopers 1 & 2 och 17 again. 2019 var Gaffigans största år hittills med häpnadsväckande åtta filmer som släpptes, tre som hade premiär på Sundance Film Festival inklusive Troop Zero med Viola Davis och Alison Janney, Them That Follow och Light From Light – med många festivalbesökare och press som kallade Gaffigan för ”Kungen av Sundance.”

Gaffigan gör ett återkommande inslag på CBS Sunday Morning som han har vunnit 3 Emmys för. 2018 fungerade Jim som ceremonimästare vid Al Smith Memorial-dinner. 2015 hade Gaffigan den stora äran att uppträda för påven Franciskus och över 1 miljon festivaldeltagare på Festival of Families i Philadelphia.

Gaffigan och hans fru bor för närvarande på Manhattan med sina fem högljudda och dyra barn.