Sedan starten 1971 har Camel etablerat sig som ett av de största namnen inom progressive rock.

19 Maj

Camel (UK) – 50 years strong

Sedan starten 1971 har Camel etablerat sig som ett av de största namnen inom progressive rock med klassiska album som Mirage (1974), The Snow Goose (1975) och Moonmadness (1976). På scen står bland annat legendariske Andy Latimer på elgitarr, flöjt och sång.

Progressive Circus och KPM concerts är oerhört glada över att kunna bjuda ett av de allra största namnen inom progressive rock till Norden för första gången sedan 1984: Camel.

Turnén 2023 firar att det är 50 år sedan bandet började släppa album, och Mirage (1974), The Snow Goose (1975) och Moonmadness (1976) är givna klassiker i skivsamlarens hyllor. Genombrottsalbumet var just The Snow Goose, ett instrumentalt konceptalbum inspirerat av en novell med samma namn som ledde till en prestigefylld konsert med London Symphony Orchestra på Royal Albert Hall.

Bandets sound definieras mycket av grundaren Andy Latimer vars fantastiska gitarrsolon inspirerat många gitarrister, men även hans stämningsfulla flöjtpartier och sång är viktiga delar. I slutet av 70-talet anslöt Colin Bass på just bas och var med fram till uppehållet 1984. På 90-talet återuppstod bandet för några nya smakfulla albumsläpp men har efter A Nod and a Wink (2002) fokuserat på några exklusiva, välbesökta och hyllade turnéer och live-DVD:er. På scen 2023 ser vi förutom Andy och Colin även Denis Clement på trummor och Peter Jones på keyboard och sång.

För att matcha Camels storslagna, symfoniska gåshudsprog som influerat bland andra Marillion, Opeth och Steven Wilson har vi bokat lyxiga China teatern för att maximera denna unika konsertupplevelse som du inte behöver fundera två gånger på om du bör besöka. Du kommer inte ångra dig, så boka biljett till både dig själv och kanske någon till som du tycker om redan idag!